Елітні квартири в Києві продаються на 40% дешевше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Елітні квартири в Києві продаються на 40% дешевше

Нерухомість
3539
В інтернеті різко зросла кількість пропозицій з продажу елітного житла в центрі міста. За словами ріелторів, такий бум спровокувала вкрай нестабільна ситуація в країні. “Люди готові торгуватися і поступатися до 40% від вартості”, – розповів ріелтор одного зі столичних агентств нерухомості Ірина. За її словами, більшість людей продає житло, тому що терміново виїжджає за кордон на ПМЖ.
Зараз однокімнатну квартиру площею 40 кв. м по вул. Володимирській, 37, можна придбати за 100 тис. доларів. “Це вже зі знижкою, раніше її ціна була 130 тисяч”, – розповідає ріелтор Максим. А в скандальному будинку на Грушевського, 9- а, на продаж за кілька місяців виставили 54 квартири з 135! Ціни – від $5 до 20 тисяч за кв. м. Одну з квартир, вартістю 10 млн грн (плюс 2 паркомісця) згодні продати зі знижкою в 1 млн. “Господар прожив в ній тільки місяць і хоче терміново продати, тому що виїжджає з країни. Але слава навколо будинку нехороша, краще я вам запропоную квартиру в будинку на бул. Шевченка, 27-б, за $907 тис. У цій елітній споруді жив сам Арбузов”, – розповів ріелтор Дмитро.
“Зараз багато власників квартир в центрі виїжджають з країни, от і поступаються до 30% від вартості. А потенційні покупці – це люди, які через нестабільну ситуацію зняли депозити з банків. І, щоб не тримати гроші на руках, воліють вкладати їх в нерухомість”, – розповів нам ріелтор Максим. “Кількість пропозицій з продажу елітного житла зросла на 5-7% за останній місяць.
Власники зрозуміли, що краще найближчим часом не буде і краще продавати нерухомість зараз”, – розповів Михайло Артюхов, керуючий директор ріелторської компанії. За його словами, на 15-25% зросла і кількість пропозицій зі здавання квартир в оренду в центрі, а ціни впали на 40%. Так, зараз 2-поверхову квартиру з євроремонтом і площею в 170 кв. м по вул. Басейній, 12, здають подобово за 600 грн, а за місяць просять 16 000 грн (раніше було 1200 грн на добу і 30 тис. грн на місяць. – авт.). “Попиту немає, от і знижують ціну – жити якось потрібно”, – розповідає власник Олег.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас