Безробіття в Британії падає 16-й місяць поспіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безробіття в Британії падає 16-й місяць поспіль

Світ
248
Кількість безробітних у Великобританії зменшилася минулого місяця на 34,6 тис. осіб, підтверджують дані Національного статистичного управління (ONS).
Зниження спостерігається 16-й місяць поспіль. Експерти, опитані Bloomberg, в середньому очікували зменшення на 25 тис. осіб.
Дані за січень також переглянуті. Кількість громадян, які отримують допомогу з безробіття, скоротилася на 33,9 тис. осіб, а не на 27,6 тис., як оголошувалося раніше.
Безробіття в країні, розраховане за методикою Міжнародної організації праці (МОП), в листопаді-січні зафіксоване на рівні 7,2%, виправдовуючи прогнози.
Аналітики відзначають, що Банк Англії, зберігаючи стимулюючу монетарну політику шляхом утримання відсоткової ставки на рекордно низькій позначці, чинить правильно, про що свідчать дані про безробіття.
Стрімке підвищення рівня зайнятості змусило британський Центробанк відмовитися від рівня в 7%, визначеного в серпні минулого року в якості орієнтира, за яким Банк Англії прийме рішення про підвищення відсоткової ставки.
Кількість безробітних у Великобританії, розрахована за методикою МОП, зменшилася за три місяці до січня на 63 тис. до 2,33 млн осіб.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас