Тюркські народи готові допомогти Україні "захистити кримських татар від окупантів" - заява — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тюркські народи готові допомогти Україні "захистити кримських татар від окупантів" - заява

Світ
4947
Голова Національної Ради Тюрків Карапапаків України, принц крові Тюрків Карапапаків Дашгин Гюльмамедов повідомив, що від 2 до 5 тисяч добровольців з представників тюркських народів готові допомогти Україні в боротьбі з окупантами в Криму. Про це він заявив під час прес-конференції в Києві.
Д.Гюльмамедов повідомив, що представники тюркських народів з різних країн, навіть з Китаю, готові допомогти Україні.
“Від двох до 5 тисяч добровольців, які готові скласти присягу і захистити територіальну цілісність України, а також права кримськотатарського народу, які є корінними жителями Криму і повинні вирішувати його долю”, – повідомив представник Тюрків Карапапаків.
Він підкреслив, що Крим – тюркська земля і належить кримським татарам. Він також додав, що в 1991 році Туреччина відмовилася від всіх історичних прав на ці землі на користь України, а кримські татари недавно заявили, що виступають за територіальну цілісність української держави.
“Представники тюркських народів, я говорю про людей, інтелігенції, – обурені окупацією Росією Криму. Ми всі розуміємо, що окупація буде спрямована проти кримськотатарського народу. Це не просто російсько-українське протистояння, а йдеться про честь всього тюркського світу. Якщо ми не зможемо захистити 300 тисяч кримських татар, то це означає, що ми нічого не можемо зробити”, – зазначив він, додавши, що розглядає дії Росії в Криму як геноцид.
Він зазначив, що більшість тюркомовних держав висловилися на підтримку України.
На думку Д.Гюльмамедова, якщо Росії вдасться реалізувати свої плани в Україні, то наступними стануть Казахстан і Азербайджан.
За його словами, в Казахстані вже готується щось на кшталт українського Майдану, після чого в областях, де проживають етнічні росіяни, відбудуться проросійські мітинги.
Разом з тим він нагадав, що на території Російської Федерації проживає багато представників тюркських народів.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас