Білий дім порадив не купувати російські акції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білий дім порадив не купувати російські акції

Фондовий ринок
1202
Адміністрація США рекомендувала інвесторам не купувати російські акції на тлі політичного загострення, пов’язаного з приєднанням Криму до Росії. Про це повідомляє Reuters. За словами представника Білого дому Джея Карні, на російському ринку має сенс відкривати хіба що короткі позиції.
Карні обгрунтував це тим, що приєднання Криму негативно позначиться на російській економіці. Крім того, збитки будуть понесені і в результаті санкцій, накладених на РФ.
Минулого тижня фондовий ринок Росії обрушився на тлі побоювань про можливий військовий конфлікт з Україною, а також всеосяжних санкцій проти РФ. Водночас в перші два дні поточного тижня основні індекси Московської біржі виросли на 6-7 відсотків, крім того, в плюсі ​​торгувався і рубль. Оптимізм інвесторів був викликаний результатами референдуму, а також заявою президента Росії Володимира Путіна про те, що РФ не прагне до поділу України.
Інвестори відзначають, що перші санкції не націлені на бізнес або корпоративних топ-менеджерів. Водночас адміністрація США заявляла про можливість прийняття додаткових заходів, які будуть спрямовані вже на ділові кола.
Санкції щодо низки російських і українських чиновників ввели США, Канада, країни Євросоюзу і кілька інших. Президент Барак Обама підписав наказ про блокування активів і введення візових обмежень для 11 російських і українських громадян, відповідальних, на думку Вашингтона, за дії Росії в Криму. Американські санкції поширюються, зокрема, на помічників президента Росії Сергія Глазьєва і Владислава Суркова, а також на віце-прем’єра Дмитра Рогозіна і спікера Ради Федерації Валентину Матвієнко.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас