Росія посилить Чорноморський флот шістьма підводними човнами проекту 636 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія посилить Чорноморський флот шістьма підводними човнами проекту 636

Світ
1544
Шість підводних човнів проекту 636 увійдуть в угрупування сил постійної готовності Чорноморського флоту, яке діятиме також у Середземному морі. Про це заявив головком ВМФ Росії адмірал Віктор Чирков. За його словами, до 2016 року до складу російського флоту увійдуть шість субмарин проекту 636, які будуються на «Адміралтейських верфях» в Петербурзі.
«Ми плануємо, що підводні човни проекту 636 складуть повноцінне з’єднання постійної готовності, яке дозволить Чорноморському флоту вирішувати широке коло завдань у своїй операційній зоні відповідальності, спільно з надводними силами і протичовновою авіацією. Зростуть і можливості Чорноморського флоту у вирішенні завдань у складі постійного оперативного з’єднання ВМФ Росії в Середземному морі», – розповів Чирков.
Також головком додав, що до складу флоту увійдуть шість сторожових кораблів проекту 1135.6. «Одним словом, Чорноморський флот, оновлення якого давно вже назріло, зможе ефективно забезпечувати стабільність і національну безпеку в Чорному та Середземному морях», – зазначив адмірал.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас