Австралія вводить фінансові та візові санкції проти низки російських і українських чиновників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Австралія вводить фінансові та візові санкції проти низки російських і українських чиновників

Світ
731
Австралія вводить фінансові та візові санкції проти восьми росіян і чотирьох українців. Про це заявила міністр закордонних справ Австралії Джулія Бішоп (на фото), передає місцеве видання The Australian.
Імена росіян і українців, проти яких запроваджуються санкції, Бішоп не назвала, пояснивши це “бажанням уникнути можливості згаданими особами завчасного переказу грошей зі своїх рахунків”. Голова австралійського МЗС також зазначила, що візові санкції можна реалізувати досить швидко, в той час як для втілення фінансових – знадобиться деякий час.
Таке рішення є реакцією на політику, що проводиться Росією відносно України, зокрема на ситуацію в Криму.
“Я засуджую в самій жорсткій формі політику російського президента Володимира Путіна щодо анексії української території в Криму”, – заявляє голова австралійського МЗС.
Референдум, проведений 16 березня в Криму, Бішоп назвала несанкціонованим, оскільки “проходив він під збройним контролем території”.
“Ситуація в Україні залишається напруженою з високою можливістю “військової конфронтації” , – підкреслює Бішоп.
Вона закликала Росію дотримуватися своїх міжнародних зобов’язань, зокрема, відповідальність Росії як постійного члена Ради безпеки Організації Об’єднаних Націй, для підтримки міжнародного миру і безпеки.
Нагадаємо, 16 березня в Криму відбувся референдум про статус автономії. За даними місцевої самопроголошеної влади після обробки 100% бюлетенів, за приєднання Криму до Російської Федерації проголосували 96,6% жителів Криму. Раніше про відмову визнати результати кримського референдуму заявили ЄС, США, Великобританія, Канада і Японія.
Підтримав референдум Казахстан.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас