Єдине державне інформагентство РФ повернуло стару назву: «Телеграфне агентство Радянського Союзу» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єдине державне інформагентство РФ повернуло стару назву: «Телеграфне агентство Радянського Союзу»

Світ
1380
Інформаційне агентство ІТАР-ТАРС повернеться до назви радянських часів – ТАРС. Як повідомляє «Російська газета», таке рішення було прийнято на засіданні оргкомітету з підготовки до святкування 110-річчя агентства.
Ініціатива повернути назву ТАРС («Телеграфне агентство Радянського Союзу») було прийнято одноголосно. Остаточне рішення буде прийнято після схвалення зміни назви засновником агентства – урядом РФ.
ТАРС був заснований в 1925 році, проте агентство веде свою історію з 1904 року, коли було створено Санкт-Петербурзьке Телеграфне агентство (СПТА). ТАРС керував роботою республіканських інформаційних агентств, а також володів «винятковим правом збирання та поширення інформації поза межами Союзу РСР і правом поширення іноземної і загальносоюзної інформації в межах Союзу РСР».
Після розпаду Радянського Союзу в 1991 році на базі ТАРС було засновано Інформаційне телеграфне агентство Росії, яке зберегло, проте радянський бренд (ІТАР-ТАРС).
Після ліквідації РІА Новини, ІТАР-ТАРС залишився єдиним державним інформагентством в Росії. Гендиректор ІТАР-ТАРС Сергій Михайлов підтримав рішення про реорганізацію, підкресливши значення пропаганди і заявивши, що його агентство успішно впорається із завданням державного ЗМІ поодинці.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас