Канада ввела додаткові санкції проти чиновників РФ і України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Канада ввела додаткові санкції проти чиновників РФ і України

Світ
1730
Канада ввела додаткові економічні та візові санкції проти чиновників Росії і України, причетних до порушення територіальної цілісності України, повідомляє прем’єр-міністр Канади Стівен Харпер на своєму офіційному сайті у вівторок, 18 березня.
«Наш уряд оголошує додаткові санкції, які послужать подальшому ізолюванню Росії від міжнародного співтовариства. Цільові санкції в рамках Акту про спеціальні економічні заходи подовжують обмеження, які вже були введені, і вводяться проти російських чиновників і додатково проти українських чиновників», – повідомив Харпер.
На сайті прем’єра наголошується, що Канада ввела санкції проти таких українських чиновників, як самопроголошеного прем’єра АРК Сергія Аксьонова, глави парламенту Криму Володимира Константинова і глави проросійської політичної організації Український вибір Віктора Медведчука.
Санкції щодо російських чиновників стосуються: радника президента РФ Сергія Глазьєва, члена Ради Федерації Андрія Клішаса, голови Ради Федерації Валентини Матвієнко, голови комітету Держдуми з питань сім’ї, жінок і дітей Олени Мізуліної, заступника прем’єра РФ Дмитра Рогозіна, депутата Держдуми Леоніда Слуцького і помічника Путіна Владислава Суркова.
За словами Харпера, введення санкцій Канадою демонструє, що країна «не стоятиме осторонь, коли Росія порушує суверенітет і територіальну цілісність України, і що дії Росії будуть мати наслідки».
Харпер зазначив, що санкції вводяться проти чиновників, відповідальних за підрив суверенітету і територіальної цілісності України, а також за сприяння російським військовим діям проти України.
Харпер додав, найближчими днями Канада продовжить співпрацю в рамках G-7 і з іншими країнами відносно заходів «щодо подальшого тиску на Росію з метою деескалації ситуації і виведення її військ з їх баз».
Напередодні США ввели санкції проти Януковича, Аксьонова і Медведчука, а також щодо 10 депутатів Держдуми і членів Ради Федерації.
Рада ЄС також ввела візові та економічні санкції щодо українських та російських високопосадовців, зокрема 21 чиновника.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас