Придністров'я заявило про бажання увійти до складу Росії - за прикладом Криму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Придністров'я заявило про бажання увійти до складу Росії - за прикладом Криму

Світ
4178
Придністров’я має намір увійти до складу Росії і пропонує розширити підстави прийняття до її складу нових територій.
Придністров’я просить передбачити у російському законодавстві можливість входження невизнаної республіки до складу Росії. Таке звернення надійшло голові Держдуми Сергію Наришкіну від імені Верховної ради невизнаної республіки Придністров’я. Направив його голова Михайло Бурла, повідомляють Ведомости.
У 2006 р. на референдумі в Придністров’ї за приєднання до Росії проголосувало 97,2% виборців, нагадав Бурла. Вже прийнятий у першому читанні конституційний закон про визнання російського законодавства частиною придністровського. Державною мовою визнано російську, в Придністров’ї живе 200 000 громадян Росії.
У посланні чиновник відзначає, що «надскладне становище» Придністров’я може ще більше погіршитися, якщо Молдавія, яка підписала угоду про асоціацію з Євросоюзом, введе обмежувальні економічні заходи.
Як повідомлялося, 16 березня в АРК відбувся референдум. 96,77% виборців віддали свої голоси за приєднання Криму до Росії, повідомив у понеділок підсумкові результати голосування голова комісії з підготовки та проведення загальнокримського референдуму Михайло Малишев.
На референдум було винесено два питання: “Ви за возз’єднання Криму з Росією на правах суб’єкта Російської Федерації?” і “Ви за відновлення дії конституції Республіки Крим 1992 року і за статус Криму як частини України?”.
Оскільки Конституцією України не передбачено проведення місцевих референдумів та з урахуванням того факту, що референдум в Криму став можливим завдяки вторгненню російських військ, світова громадськість, за винятком Росії, вважає його нелегітимним.
17 березня влада Криму звернулася до Росії з пропозицією про прийняття республіки до складу РФ, в якості нового суб’єкта зі статусом республіки. Перед цим парламент Криму вже прийняв постанову «Про незалежність Криму».
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас