Україна вимагатиме повернути їй $80 млрд США вкладів "Ощадбанку" СРСР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна вимагатиме повернути їй $80 млрд США вкладів "Ощадбанку" СРСР

Світ
3718
Міністр юстиції Павло Петренко під час брифінгу заявив, що Україна має намір повернути частину як зарубіжних, так і внутрішньодержавних активів колишнього Радянського Союзу, зокрема, 80 мільярдів доларів США вкладників колишнього “Ощадбанку” СРСР.
Він нагадав, що досі “нульовий варіант”, за яким Росія мала всі юридичні підстави володіти згаданою власністю, не був підписаний українською стороною, а з урахуванням дій РФ українська сторона буде “ставити питання про повернення майна, що перебуває на території інших країн і яке належить Україні, і про компенсацію всіх збитків, які будуть викликані діями псевдокримської влади при пособництві російських військових”.
Крім того, за словами голови Мін’юсту, Україна має намір в міжнародних судових інстанціях поставити питання про компенсацію. Зокрема, зараз відпрацьовуються “відповідні заяви в Міжнародний суд при ООН про те, що Російська Федерація зазіхнула на нашу територіальну цілісність”.
“Також будуть подані заяви щодо наших претензій на майно колишнього СРСР, яке належить Україні, як колишній республіці СРСР і засновнику цієї країни. Йдеться про нерухоме майно за кордоном, про валютні цінності, які Російська Федерація отримала як нібито правонаступник Радянського Союзу, про вклади колишнього Державного ощадного банку, які Росія станом на 1 січня 1992 року не повернула на баланс “Ощадбанку” Української РСР”, – підкреслив П.Петренко.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас