Тайвань спустив на воду «вбивцю авіаносців» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тайвань спустив на воду «вбивцю авіаносців»

Світ
2783
Тайванське суднобудівне підприємство Lung Teh Shipbuilding 14 березня 2014 року спустило на воду корвет «Те Цзян», озброєний протикорабельними ракетами. Як повідомляє Jane’s, корабель, прозваний міністерством оборони Тайваню «вбивцею авіаносців», був спущений на воду на верфі в Суао в повіті Ілан.
Тайвань спустив на воду «вбивцю авіаносців»
Водотоннажність нового корвета становить 500 тонн при довжині 60 метрів і ширині 14 метрів. Корабель побудований із застосуванням технологій малопомітності. Він здатний розвивати швидкість до 38 вузлів, а дальність його ходу становить близько двох тисяч миль. Корвет озброєний протикорабельними крилатими ракетами Hsiungfeng III, здатними розвивати швидкість до двох чисел Маха (2,3 тисячі кілометрів на годину) і вражати цілі на відстані до 150 кілометрів.
Найближчим часом «Те Цзян» пройде серію випробувань. За чинним графіком, корабель планується включити до складу ВМС Тайваню в першій половині 2015 року.
Будівництво корветів ведеться в рамках цільової програми, схваленої урядом Тайваню в 2011 році. Фінансування програми визначено на рівні 24,98 мільярда нових тайваньських доларів (823,9 мільйона доларів). Спочатку тайваньські військові планували побудувати і прийняти на озброєння від семи до 11 нових корветів, проте тепер планується включити до складу ВМС Тайваню 12 кораблів такого типу.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас