Нацгвардія і СБУ взяли під "особливу охорону" газотранспортну систему — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацгвардія і СБУ взяли під "особливу охорону" газотранспортну систему

Енергетика
1400
Національна гвардія і Служба безпеки України взяли під особливу охорону газотранспортну систему України.
Про це повідомляється на сайті МВС.
“На виконання доручення Прем’єр-міністра України, Національна гвардія України і СБУ взяли під особливу охорону та повний контроль газотранспортну і газорозподільну системи України. Таке рішення прийнято для забезпечення безпеки і безперебійної роботи найважливішого інфраструктурного об’єкта країни”, – сказано в повідомленні.
Нагадаємо, 14 березня лідер “Правого сектора” Дмитро Ярош пригрозив знищити український газопровід, яким йде до Європи газ з Росії.
“Якщо чоботи російського солдата будуть топтати нашу землю, ми зробимо все, щоб окупант дорого заплатив за це. Ми пам’ятаємо, що Росія заробляє гроші, переганяючи нафту і газ на Захід через нашу трубу, – тому ми знищимо цю трубу, позбавивши ворога цього джерела фінансування”, – сказано в заяві Яроша.
У суботу, 15 березня, селище Стрілкове на Арабатській стрілці (входить до складу Херсонської області) і газорозподільна станція біля селища були захоплені десантом Збройних сил РФ.
У свою чергу, в уряді Криму заявили, що невідомі люди в камуфляжі намагалися мінувати газопровід, у зв’язку з чим прем’єр Криму Сергій Аксьонов попросив Чорноморський флот РФ взяти станцію під охорону.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас