Євросоюз може скасувати червневий саміт з Росією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз може скасувати червневий саміт з Росією

Світ
1048
Остаточне рішення ухвалять міністри закордонних справ країн ЄС 17 березня.
У проекті висновків Ради ЄС закладено положення про застосування санкцій по відношенню до Росії і про скасування саміту Росія-ЄС, проведення якого заплановано на червень в Сочі.
Зокрема, в проекті висновків Ради ЄС з питань закордонних справ, яким володіє агентство Інтерфакс-Україна, становище щодо санкцій вписане в дужках і вказане як таке, що іще не узгоджено.
Остаточне рішення ухвалять міністри закордонних справ після закінчення обговорення в понеділок, 17 березня.
У неузгодженій частині говориться: “У світлі подій минулого тижня і за відсутності будь-яких таких результатів, Рада прийняла рішення про введення додаткових заходів, включаючи обмеження на в’їзд і заморожування активів щодо осіб, відповідальних за дії, які підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України, включаючи дії, що суперечать українській Конституції, щодо майбутнього статусу будь-якої частини території, а також щодо осіб, які з ними асоціюються. Рада також вирішила скасувати Саміт Росія-ЄС, який має відбутися в Сочі в червні цього року”.
Затверджена тільки частина, в якій йдеться про те, що Рада нагадує про заяву ЄС глав держав і урядів від 6 березня. Зокрема, тоді було сказано, що переговори між Україною і Росією повинні бути розпочаті протягом декількох днів, в тому числі за допомогою багатосторонніх механізмів, а їх результати повинні бути отримані протягом обмеженого періоду часу.
Нагадаємо, в неділю, 16 березня, відбувся референдум про статус Криму. За останніми даними, за входження автономії до складу Росії проголосували майже 96% виборців, що взяли участь в голосуванні.
Президент Росії Володимир Путін заявив, що проведення референдуму відповідало нормам міжнародного права і Статуту ООН.
За матеріалами: Синтез ПВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас