ФАС: У РФ найдорожчі ліки в світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФАС: У РФ найдорожчі ліки в світі

Особисті фінанси
635
Через помилки регулювання в Росії одні з найвищих цін на лікарські препарати, повідомив глава Федеральної антимонопольної служби (ФАС) Ігор Артем’єв.
«У Росії або найдорожчі, або одні з найдорожчих ліків у світі, і причиною тому є, насамперед, грубі помилки в регулюванні», – сказав він.
І.Артем’єв сказав, що ФАС пропонує доопрацювати положення про взаємозамінність ліків для боротьби з монополізмом і для зниження цін на фармацевтичному ринку.
Глава ФАС пояснив, що головна проблема полягає в тому, що одна і та ж органічна молекула визнається різним ліками. Така система діяла в Росії 15 років, поки не була почасти скоригована судовими рішеннями та позовами антимонопольного органу. Суть їх у тому, що одна і та ж хімічна формула, якщо мова йде про непатентовані назви, в тому ж дозуванні в тому ж самому вигляді, є одним і тими ж ліками, підкреслив глава ФАС.
За результатами трирічного дослідження ринку ліків ФАС схвалила на президії доповідь з пропозиціями і направила її на урядову комісію з розвитку конкуренції. «Ми зібрали дані з усіх країн світу, використовуючи метод порівнянних ринків. Рішення, які чекають у цій сфері, повинні змінити виробничі відносини і практику ціноутворення в даній галузі», – запевнив Артем’єв.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас