Кримська влада заперечує заборону на зняття депозитів і обмеження на зняття готівки до 300 грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кримська влада заперечує заборону на зняття депозитів і обмеження на зняття готівки до 300 грн

Кредит&Депозит
15161
Радмін Криму Сергія Аксьонова з сьогоднішнього дня вводить жорсткі фінансові обмеження на півострові.
Як повідомляє “Інсайдер”, з 12 години четверга на території півострова буде заборонено знімати депозити. Крім того, у відділеннях банків і банкоматах введено обмеження на видачу готівки сумою 300 гривень.
Таке рішення закріплене постановою Радміну № 27 від 12 березня, яке оприлюднив на своїй сторінці в Facebook фінансовий аналітик рейтингового агентства “Експерт-Рейтинг” Віталій Шапран.
Крім грошових обмежень, які спрямовані на запобігання виведення коштів за межі півострова, воно також передбачає складання плану націоналізації банківських відділень банків-резидентів України на користь спецфонду бюджету Криму.
Пізніше стало відомо , що існування подібного документа спростовує і сам Аксьонов. “Цей псевдодокументом є грубою провокацією і фальсифікацією, з метою дестабілізації обстановки в республіці напередодні референдуму”, – сказав він.
За його даними, вводити обмеження на видачу готівкових коштів комерційними банками має право тільки Національний банк як регулятор банківського сектора і власні дирекції комерційних банків . Аксьонов заявив, що управління НБУ в Республіці Крим працює в штатному режимі, дефіциту готівки зараз у Криму немає.
При цьому від жителів півострова активно надходить інформація про те, що багато банків у Криму вже обмежили видачу через банкомати. “Більше 300 грн зняти з банкомату не виходить”, – повідомляє Сергій Блажко в мережі Фейсбук. У банках Євпаторії черги, банкомати порожні, констатують журналісти в Криму/
За матеріалами:
Інсайдер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас