20 лютого можуть проголосити "Днем Героїв Майдану" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

20 лютого можуть проголосити "Днем Героїв Майдану"

Казна та Політика
443
У Верховній Раді України зареєстровано проект постанови № 4392 від 11 березня 2014 р. про проголошення 20 лютого Днем Героїв Майдану.
“20 лютого 2014 р. в Україні відбулися найбільш безпрецедентні за всі роки незалежності події. Мирний протест, яким люди намагалися привернути до себе увагу, перетворився на вбивство громадян і трагедію для всього українського народу. В результаті боротьби проти злочинної влади тисячі людей отримали поранення і загинули близько ста людей”, – йдеться в пояснювальній записці. За проектом постанови Кабінету Міністрів України пропонується створити організаційний комітет з питань щорічного святкування Дня Героїв Майдану. До нього повинні залучити представників міністерств, відомств і громадських організацій.
Також пропонується рекомендувати Державному комітету телебачення і радіомовлення України щороку організовувати висвітлення в ЗМІ подій, які відбувалися в Україні протягом 2013-2014 років.
Документ зареєстровано групою з семи народних депутатів і направлений на розгляд комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування. Нагадаємо, раніше в парламенті реєстрували проект постанови, яким пропонувалося проголосити 20 лютого Днем Небесної сотні. Тоді пропонувалося вулицю Інститутську, де тривало запекле протистояння, перейменувати на вулицю Небесної сотні. Також розглядалася можливість встановлення на розі Майдану Незалежності та вулиці Інститутської монумента з висіченими іменами всіх загиблих під час акцій протесту.
Як відомо, 21 листопада 2013 року в Україні почалися акції протесту, пов’язані з призупиненням процесу підписання Угоди про Асоціацію. В результаті виникали численні протиріччя між правоохоронцями та учасниками акцій протесту протягом наступних місяців. 20 лютого виникло чергове протистояння під час якого загинуло близько сотні людей.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас