В України є план "Б" у разі агресії Росії - РНБО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В України є план "Б" у разі агресії Росії - РНБО

Казна та Політика
5122
В України є “план Б” на випадок відкритої агресії з боку Росії.
Про це повідомив секретар РНБО Андрій Парубій на брифінгу в середу.
Відповідаючи на запитання про те, чи розробляє РНБО план евакуації жителів Криму у разі початку реальних військових дій, Парубій сказав:
“Звичайно, у нас є План “Б”. Подробиць я повідомити не можу, але цей план детально розроблений і буде реалізований дуже швидко. Йдеться в ньому не тільки про евакуацію”, – підкреслив він.
Парубій додав, що українська влада володіє інформацією про концентрацію російських військ по всьому кордоні з Україною. Він нагадав, що Росія раніше заявляла про проведення навчань, і що за п’ять днів війська мали бути відкликані з українсько-російського кордону.
“Але на сьогоднішній день ті війська не тільки не відкликані, а навпаки накопичується військовий потенціал в тих угрупованнях на кордоні з Україною”, – сказав він.
“На жаль, критична ситуація не тільки в Криму, а по всьому північно-східному кордоні. І насправді частини російських військ знаходяться в декількох годинах пересування до Києва”, – підкреслив Парубій.
“Я не можу говорити багато, але скажу, що наші підрозділи розташовані таким чином, щоб ми могли відбити атаки з будь-якого напрямку”, – підкреслив Парубій.
Він вкотре закликав світових партнерів України допомогти їй, оскільки, якщо світ не допоможе, “питання необхідності ядерного роззброєння з’явиться дуже гостро, тому що кожна держава буде вважати, що ніякі гарантії, крім наявності ядерної зброї не є фактором стримування”.
За його словами, найбільш ризикованими з точки зору сепаратизму залишаються Луганськ, Донецьк і Херсон, великі очікування противник також покладає на Одесу.
“Були спроби створити подібні кримським бойові загони “самооборони”, однак завдяки спільним діям українських силових підрозділів навіть їх бази були локалізовані”.
Він додав також, що у РНБО є інформація про те, що Росія вкладає великі кошти в групи російських агітаторів, “яким у перші дні вдалося проникнути на територію України і які тепер переїжджають з одного міста в інше, створюючи відповідну картинку для російських каналів”.
За словами Парубія, на сьогодні українській владі вдалося локалізувати сепаратистські настрої на південному сході.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас