США можуть ізолювати Росію від доларової системи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США можуть ізолювати Росію від доларової системи

Світ
12976
У США готові до жорсткіших санкцій стосовно Росії.
У адміністрації Білого дому дійшли висновку, що за допомогою санкцій США може завдати серйозних збитків російській економіці якщо президент Росії Володимир Путін не відмовиться від контролю над Кримом і планів щодо його анексії.
Про це пишуть в середу, 12 березня, газети New York Times і Wall Street Journal з посиланням на неназваних чиновників в адміністрації.
«Перший етап фінансової кампанії США проти уряду Путіна буде оголошений вже через кілька днів», – зазначає Wall Street Journal.
Так, крім заморожування рахунків окремих високопоставлених осіб, адміністрація Білого дому може також ввести санкції проти російських банків і в потенціалі ізолювати країну від доларової системи, повідомляє New York Times.
За даними джерел видання, введення жорстких заходів найбільш активно підтримують помічник держсекретаря з європейських справ Вікторія Нуланд і посол США в Україні Джеффрі Пайєтт. Більш обережно до перспективи нанесення збитку російській економіці відносяться міністр фінансів США Джек Лью, торговий представник США Майкл Фроман і радник президента з питань світової економіки Керолайн Аткінсон.
Раніше ЄС і США заявляли, що підуть на жорсткі економічні та візові санкції щодо РФ, зокрема російських чиновників і найближчого оточення російського президента, щоб домогтися від Путіна припинення агресії відносно України. Але, за словами держсекретаря США Джона Керрі, США навмисно поки що не вводять санкції проти Росії, щоб мати можливість вести діалог щодо кризи в Україні.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас