Роботи почнуть охороняти російські стратегічні об'єкти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Роботи почнуть охороняти російські стратегічні об'єкти

Світ
1332
Ракетні війська стратегічного призначення Росії мають намір оснастити свої об’єкти мобільними робототехнічними комплексами. Про це, як повідомляє «Інтерфакс», заявив представник РВСП майор Дмитро Андрєєв. За його словами, роботи будуть займатися охороною і обороною стратегічних об’єктів. Вивчення можливості використання комплексів почалося в березні 2014 року.
Перспективні мобільні робототехнічні комплекси будуть призначені для розвідки, виявлення і поразки стаціонарних та рухомих цілей. Крім того, за словами Андрєєва, вони ж будуть застосовуватися для вогневої підтримки підрозділів, для патрулювання і охорони важливих об’єктів у складі інших автоматизованих систем забезпечення безпеки.
Роботи отримають озброєння і зможуть супроводжувати і вражати цілі в автоматичному і напівавтоматичному режимах управління. Комплекси також отримають електронно-оптичні системи спостереження і радіолокаційні станції розвідки. Інші подробиці про перспективні комплекси Андрєєв не уточнив, але зазначив, що в 2014 році п’ять об’єктів РВСП отримають нові системи охорони, «у тому числі з використанням сучасного науково-технічного доробку у розвитку робототехнічних комплексів».
На початку червня 2013 року віце-прем’єр Росії Дмитро Рогозін заявив, що в країні буде створено лабораторію, яка займеться розробкою бойової робототехніки. Лабораторія буде організована в Коврові Володимирської області на базі Заводу імені Дегтярьова.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас