Названа головна умова для другого етапу пенсійної реформи в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названа головна умова для другого етапу пенсійної реформи в Україні

Казна та Політика
3847
Наступний етап пенсійної реформи – впровадження накопичувальної системи пенсійного забезпечення – можливий тоді, коли зростання ВВП України становитиме не менше 2% протягом двох років поспіль.
Про це заявила міністр соціальної політики Людмила Денисова.
Міністр додала, що в на сьогодні таких показників немає, тому про перехід до другого етапу пенсійної реформи говорити передчасно. З урахуванням того, що минулого року було зафіксований нульове зростання економіки, перехід можливий не раніше 2016 року.
Крім того, відповідно до закону України “Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи”, перерахування страхових внесків до Накопичувального пенсійного фонду почнеться тоді, коли буде забезпечена бездефіцитність Пенсійного фонду. Поки що ця умова теж не виконана.
Нагадаємо, пенсійна реформа в Україні була розпочата в липні 2011 року, коли Верховна Рада прийняла рішення про підвищення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років із щорічним його збільшенням на 6 місяців, починаючи з 1 жовтня 2011 року. Крім того, закон передбачає збільшення термінів виходу на пенсію для чоловіків-держслужбовців з 60 до 62 років.
Подальші кроки з реформування пенсійної системи були заблоковані через різке неприйняття громадськістю. Крім того, були зроблені неодноразові спроби скасувати пенсійну реформу. У ПФ торік підрахували, що її відкат коштуватиме державі мінімум в 12,7 млрд грн.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас