Санкції проти Росії можуть бути введені на цьому тижні - Франція — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Санкції проти Росії можуть бути введені на цьому тижні - Франція

Світ
2062
Санкції проти Росії у зв’язку з ситуацією в Криму можуть бути введені вже на цьому тижні. Про це заявив міністр закордонних справ Лоран Фабіус в ефірі радіо France Inter у вівторок, 11 березня.
Політик повідомив, що до комплексу санкцій проти Росії входить “заморожування активів російських громадян, а також візові обмеження”.
Сьогодні, 11 березня, у Лондоні західні політики будуть обговорювати санкції детально, зокрема має бути прийняте рішення, проти кого з російських чиновників і бізнесменів вони можуть бути спрямовані.
Голова МЗС Франції вважає, що запланований на 16 березня референдум, на який винесено питання про приєднання Криму до Росії, не є легітимним, тому можливе входження півострова до складу Росії також буде порушенням міжнародного законодавства.
“Ми не можемо визнати щось, що є нелегітимним і, що буде мати дуже серйозні наслідки”, – заявив Фабіус.
На його думку, єдиним легітимним голосуванням в Україні на даний момент є заплановані на 25 травня президентські вибори.
Французький міністр також повідомив, що держсекретар США Джон Керрі направив до Москви пропозицію в спробі врегулювати ситуацію.
“Якщо вони (російська влада – ред.) дадуть позитивну відповідь, Джон Керрі поїде до Москви, і в цьому випадку санкції не будуть прийняті миттєво. Однак якщо вони не дадуть ніякої відповідї або ж дадуть негативну відповідь, в цьому випадку, пакет санкцій може бути прийнятий вже на цьому тижні”, – зазначив Фабіус.
Прем’єр-міністр Великобританії Девід Кемерон напередодні також дав зрозуміти, що санкції можуть бути накладені протягом декількох днів.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас