Банки почали боротьбу з Базельським комітетом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки почали боротьбу з Базельським комітетом

Фондовий ринок
1888
Найбільші емітенти сек’юритизованих облігацій звернули свій погляд на Азію, щоб посилити підтримку в боротьбі з Базельським комітетом з банківського нагляду.
Європейська асоціація емітентів сек’юритизованих паперів (European Covered Bond Council, ECBC), членами якої є HSBC Bank і BNP Paribas, намагається знайти підтримку в Південній Кореї, Сінгапурі і Австралії для надання тиску на Базельський комітет.
Великі банки добиваються того, щоб регулятор переглянув свої норми щодо сек’юритизованих і суверенних облігацій на балансах фінансових установ.
“Це питання рівних умов. Азіатські емітенти сек’юритизованих облігацій мають такі ж інтереси, як і ми”, – заявив голова брюссельського дослідницького центру ECBC Люк Берталот.
Відповідно до стандарту “Базель III”, високоліквідна подушка активів повинна дозволити банкам у кризових умовах протриматися більше 30 днів, в іншому випадку вони позбудуться всілякої підтримки з боку регуляторів. Новий стандарт вимагає від банків обмежити обсяг сек’юритизованих облігацій до 40% до обсягу високоліквідних активів.
Стандарт “Базель III” вивів облігації зі списку активів, які враховуються при підрахунку коефіцієнта достатності капіталу першого рівня (Tier 1). Тепер боргові папери враховуються лише при підрахунку коефіцієнта капіталу другого рівня (Tier 2), проте другий показник не може перевищувати 40% значення першого.
Базельський комітет представив свої нові стандарти в 2010 році. Норма, що виключає облігації при підрахунку коефіцієнта достатності першого рівня, стала причиною жорсткої критики з боку Данії. З часом утворилася група країн, які активно критикують таку міру. У результаті утворилося потужне лобі, яке протидіє Базельському комітету і не має наміру здаватися.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас