Міністр оборони вважає помилкою, що Україна раніше не розглядала Росію як можливого агресора — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр оборони вважає помилкою, що Україна раніше не розглядала Росію як можливого агресора

Казна та Політика
2001
Будь-які активні дії Збройних сил України щодо стабілізації ситуації в Криму світовому суспільству представлять як застосування сили проти свого власного населення, заявив виконуючий обов’язки міністра оборони України Ігор Тенюх, виступаючи у вівторок, 11 березня, у парламенті.
Він зазначив, що в умовах, коли Росія вторглася до Криму, в суспільстві наростає занепокоєння і виникає питання, чому збройні сили України не виявляють активних дій. За його словами, відповідь на це питання знаходиться як в площині правового статусу збройних сил, так і в аспекті сучасного їх стану.
“Перше – керівництво РФ де-юре не визнає вторгнення своїх військ до Криму – все, що відбувається, зводиться до дій так званих «загонів самооборони». Не оголошений правовий режим воєнного стану, без якого застосування збройних сил є незаконним. Будь-які активні дії ЗСУ щодо стабілізації ситуації в Криму світовому суспільству представлять як застосування сили проти свого власного населення. Крім того, за весь час існування ЗСУ не приділялося уваги фінансуванню – відбувалося тільки забезпечення соціального пакету і не більше», – заявив Тенюх.
В.о. міністра оборони вважає, що попередня влада України допустила військово-стратегічну і військово-політичну помилку щодо визначення векторів військових загроз для держави, оскільки Росію ніколи не розглядали як агресора.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас