Росією управляє ірраціональний лідер з манією величі - Бжезинський — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росією управляє ірраціональний лідер з манією величі - Бжезинський

Світ
1350
Украіна належить українцям, вважає політолог Збігнєв Бжезінський. “У всіх країнах є меншини, у яких є своя думка, але мені здається очевидним, що більшість українців хоче жити в незалежній державі. Путін погрожує цій незалежності”, – цитує Бжезинського видання Le Figaro.
“Великий ризик полягає в тому, що Росією управляє ірраціональний лідер з манією величі. Це хвилює багатьох росіян. Припустимо, що Путіну вдасться назавжди відокремити Крим від України: він отримає Крим, але втратить Україну на багато десятиліть, тому що викличе потужну націоналістичну реакцію проти Москви! Українці визначають свою ідентичність через свою землю. Путін здійснює жахливу помилку”, – переконаний геополітик.
Яи втрачений Крим для України? – Цікавиться видання. “Я не знаю, але до цього питання слід повернутися, коли відносини між Україною і Росією знову стануть хоч скількись раціональними і стабільними. Росіяни привнесли в ці відносини ірраціональність і пристрасність, вони провели бандитську атаку на Крим, замаскувавши її, як це зробила б мафія. Але їм слід остерігатися застосовувати такий підхід до всієї України – це призведе до куди більш потужного вибуху в серці Європи, до конфлікту, яких світ не бачив з 1939 року”, – застерігає Бжезинський.
Політолог не згоден з тим, що Європа сама спровокувала кризу в Україні, оточивши Росію і підсунувши свої альянси впритул до її кордонів: “Навпаки, я думаю, що якби ми не проводили розширення НАТО, то сьогодні стали б свідками конфлікту між країнами Балтії та Росії через російськомовне населення, конфлікту з Молдовою через Придністров’я і ще одного конфлікту між Росією і Польщею”.
“Вважаю, теоретично можна уявити варіант стабілізації України спільно з Росією. Але, повторюся, ми маємо справу з лідером, який не може раціонально прорахувати, що буде корисно для Росії. Він воліє волати до примітивного націоналізму і спирається на молодь з повадками хуліганів, яка лупцює всіх, хто з нею не згоден. Повторюю ще раз: ми повинні бути єдині у своїй відповіді”, – говорить Бжезинський.
За матеріалами:
ИноСМИ.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас