Коломойський продає свій банк в Росії - російські ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коломойський продає свій банк в Росії - російські ЗМІ

Фондовий ринок
4288
Москомприватбанк, який підконтрольний дніпропетровському губернатору Ігорю Коломойському і його бізнес-партнеру Геннадію Боголюбову, виставлений на продаж. Процес пошуку покупця стартував з середини минулого тижня.
Про це повідомляє газета “Ведомости”, яка посилається на джерела в Москомприватбанку та українському Приватбанку. Власники пояснюють свій намір важкою ситуацією, в якій опинився їх російський бізнес, і хочуть продати банк в найкоротші терміни.
На початку минулого тижня Коломойський обмінявся образливими висловлюваннями з президентом РФ Володимиром Путіним, після чого Центральний банк Росії без пояснення причин ввів тимчасову адміністрацію в Москомприватбанк.
За інформацією видання, представники ЦБ відстежують всі операції, що перевищують 1% від величини активів банку, особлива увага приділяється операціям між Москомприватбанком і його банками-контрагентами. Швидше за все, ЦБ хоче простежити, щоб українські бізнесмени не вирішували свої проблеми за рахунок коштів російської “дочки”, йдеться у публікації.
Нагадаємо, Москомприватбанк працює на російському ринку з 1994 року і входить до переліку ста найбільших російських банків. За даними звітності на 1 березня 2014 року, активи банку становлять 48,17 млрд рублів (більше 12 млрд грн, 89-е місце в Росії), депозитний портфель – 32,43 млрд руб (більше 8 млрд грн, 44-е місце в Росії). Москомприватбанк посідає 8 місце серед всіх російських банків за обсягами емісії кредитних карт, і 14 місце в Росії за розміром банкоматної мережі.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас