Світовий банк виділить Україні до $3 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий банк виділить Україні до $3 млрд

Кредит&Депозит
557
Група Світового банку отримала запит про надання допомоги від уряду України і висловила готовність продовжувати надавати підтримку Україні. Група Світового банку готова підтримати реформи і надати Україні до 3 млрд. дол в 2014 р., сказано в заяві групи, поширеній сьогодні її прес-службою.
“Ми готові продовжувати підтримувати український народ у ці важкі для нього часи і дуже сподіваємося на швидку стабілізацію ситуації в країні. Ми продовжуємо розробку проектів, що знаходяться на стадії підготовки, і готові допомагати уряду в проведенні реформ, які так необхідні для повернення України на шлях сталого зростання”, – сказав президент групи Світового банку Джим Ен Кім.
Будучи довгостроковим партнером України в питаннях розвитку, група Світового банку реалізує в країні поточну програму інвестицій та надання гарантій на суму 3,7 млрд дол. Поточна програма спрямована на покращення надання базових державних послуг в таких сферах, як водопостачання, каналізація, енергопостачання і дороги, а також надання підтримки приватному сектору.
“Перед економікою України стоїть низка складних завдань, вирішення яких потребують як невідкладних дій в короткостроковій перспективі, так і більш тривалих реформ в середньо- і довгостроковій перспективі. Пріоритетними сферами для реформ є відновлення макроекономічної стабільності, посилення банківського сектора, реформування сектора енергетики, серйозні дії по боротьбі з корупцією та поліпшення підзвітності, поліпшення інвестиційного клімату, а також поліпшення адресної спрямованості соціальної допомоги бідним і вразливим верствам населення. Група Світового банку готова допомагати уряду у розробці та реалізації комплексної програми структурних реформ, спрямованих на вирішення перелічених вище завдань”, – йдеться в повідомленні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас