Добкін затриманий за підозрою в посяганні на територіальну цілісність України, - ГПУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Добкін затриманий за підозрою в посяганні на територіальну цілісність України, - ГПУ

Кримінал
696
Екс-голова Харківської ОДА Михайло Добкін (на фото) затриманий за підозрою в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України (ГПУ).
“Головним слідчим управлінням ГПУ за підозрою в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, вчинене особою, яка є представником влади) затриманий екс-голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін”, – йдеться в повідомленні ГПУ.
У повідомленні прес-служби ГПУ зазначається, що про підозру у вчиненні вищевказаного кримінального правопорушення Добкіну слідчим ГСУ Генеральної прокуратури було сповіщено сьогодні ж.
Кримінальне провадження за ч. 2. ст. 110 КК України було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 27 лютого 2014 р. за фактом публічних закликів, які прозвучали 12 лютого 2014 р. у Харкові під час круглого столу “Соціально-економічні та політичні процеси в посткризовій Україні”.
Так, мова йде про заклики з боку екс-голови Харківської ОДА Добкіна до вчинення дій, спрямованих на децентралізацію влади в Україні шляхом федералізації і створення Ново-Російського Союзу.
Нагадаємо, сьогодні Добкін був затриманий до обрання йому запобіжного заходу і поміщений у СІЗО СБУ.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас