Новий хід США проти РФ: американські сенатори зажадали позбавити Росію ЧС з футболу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий хід США проти РФ: американські сенатори зажадали позбавити Росію ЧС з футболу

Світ
3548
Два американських сенатора попросили президента ФІФА Йозефа Блаттера дискваліфікувати російську збірну з футболу з Чемпіонату світу 2014, а також позбавити Росію права на проведення ЧС-2018. Про це повідомляє газета The Guardian.
Звернення до Блаттеру відправили Марк Керк, представник Іллінойсу, і сенатор від штату Індіана Ден Коутс. Обидва входять в Республіканську партію. Як зазначили американські політики, Росію слід позбавити Чемпіонату світу «за вторгнення до Криму». На думку сенаторів, Москва проявила «неповагу до основних принципів ФІФА і міжнародного права». Американці нагадали про Югославії, збірну якої дискваліфікували з Чемпіонату Європи 1992 року і Чемпіонату світу 1994 року.
Крім позбавлення Чемпіонату світу, США пригрозили та іншими санкціями щодо Росії за її політику в Криму. Так, Вашингтон вже ввів візові обмеження для російських і кримських чиновників, які, на думку Білого дому, дестабілізують обстановку на території України. Також США пообіцяли заморозити їхні рахунки. Покарання для Москви послідує і з боку Євросоюзу. Зокрема, Брюссель пригрозив зупинити переговори про візи. Крім того, заморожена підготовка країн-учасниць до саміту G8 в Сочі.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас