Ми готові відновлювати відносини з РФ, але їхніми підлеглими не будемо - Яценюк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ми готові відновлювати відносини з РФ, але їхніми підлеглими не будемо - Яценюк

Світ
1901
Уряд України готовий відновити відносини з Росією, але підвладними РФ ми ніколи не будемо, заявив український прем’єр Арсеній Яценюк на прес-конференції в п’ятницю, 7 березня.
«Уряд України чітко декларує: ми готові відновлювати відносини з Російською Федерацією. При цьому ми ніколи не будемо ані підлеглими Росії, ані філією Росії на території України. Це російське керівництво має зрозуміти», – цитує Яценюка прес-служба уряду.
Прем’єр-міністр також підкреслив, що уряд України чітко задекларував свою готовність вести переговори з урядом Росії: «Але для цього наші російські сусіди, які все ж таки мають стати російськими партнерами, повинні вивести війська, виконувати свої двосторонні та багатосторонні зобов’язання, перестати підтримувати сепаратистів і терористів, які знаходяться на території Криму, і всьому світу заявити, що Україна і Росія почали будувати новий тип відносин». Яценюк повідомив, що зробив запит на другу телефонну розмову з головою уряду Російської Федерації Дмитром Медведєвим.
Він також розповів, що на позачерговому саміті глав держав і урядів Європейського Союзу за участю України було відзначено, що ЄС чітко стоїть на позиціях територіальної цілісності, недоторканності і незалежності української держави.
За словами Яценюка, під час саміту обговорювалося питання військової ескалації військової агресії на території Криму і прийняття рішень так званими органами Автономної Республіки Крим.
«У рішенні ради ЄС чітко вказано, що так звані органи Автономної Республіки Крим прийняли незаконне і неконституційне рішення про проведення референдуму», – зазначив він.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас