На Сумщині податківці завдали державі збитків на 31 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Сумщині податківці завдали державі збитків на 31 млн грн

Казна та Політика
1694
Прокуратура Сумської області почала досудове слідство за фактом заподіяння державі збитків в сумі 31 млн грн податківцями. Про це повідомили в прес-службі прокуратури.
Як повідомив виконуючий обов’язки прокурора області Сергій Кулинич, посадові особи ГУ Міндоходів в Сумській області та його територіального органу – ДПІ в м. Суми, зловживаючи службовим становищем, а також вносячи до офіційних документів недостовірні відомості, сприяли 10-ти підприємствам у проведенні фіктивних фінансових операцій через так звані “податкові ями” і “транзитні” суб’єкти господарювання, які застосовували схеми мінімізації податкових зобов’язань і використовували сумнівний податковий кредит за рахунок ухилення від сплати податків.
“Своїми протиправними діями посадові особи ГУ Міндоходів в Сумській області, за попередніми даними, заподіяли інтересам держави матеріальних збитків на суму понад 31 млн грн. Крім того, завдано відчутного удару по авторитету і престижу органів державної влади”, – підкреслив Кулинич.
За вказаними фактами прокуратурою Сумської області внесено відповідні записи до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою кваліфікацією кримінальних правопорушень за ч.2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) та ч.2 ст. 366 КК України (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки).
Розпочато досудове розслідування слідчими органів прокуратури області.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас