Китай вперше зіткнеться з корпоративним дефолтом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай вперше зіткнеться з корпоративним дефолтом

Фондовий ринок
1232
П’ятниця, 7 березня, може бути відзначена першим дефолтом на материковому ринку китайських облігацій. Компанія Shanghai Chaori Solar Energy Science & Technology Co. – Місцевий виробник сонячної енергії – заявила, що не зможе в строк повністю виплатити купонні платежі.
“Час ікс “ наступає якраз сьогодні. Заплатити власникам своїх боргових паперів корпорація повинна більше $14,5 млн.
За власним визнанням, в наявності у Chaori Solar лише 4,5% від потрібної суми. У січні ринок Піднебесної охопили чутки про ймовірний крах найбільшого фонду з управління інвестиціями China Credit Trust Company.
Але в останній момент дефолту вдалося уникнути за рахунок державних вливань і добровільно-примусової згоди інвесторів на реструктуризацію.
Цього разу, схоже, влада збирається допустити банкрутство. І деякі аналітики вбачають у цьому плюс: фінансова система повинна існувати в реальних умовах.
“Насправді ми вже бачимо цілий ряд банкрутств. Ми просто не називаємо їх банкрутством, оскільки присвоєння терміна “дефолту” залежатиме від того, втрутиться уряд чи ні, – зазначає Патрік Чованек, головний стратег компанії Silvercrest Asset Management. – Таким чином, протягом останнього року ми бачимо цілий потік банкрутств інвестиційних механізмів в Китаї. І я думаю, що така тенденція продовжиться і навіть може посилитися”.
Як причину Чованек вказав надлишок інвестування і м’яку кредитну політику.
“Думаю, влада КНР розуміє, що в країні накопичуються “погані” борги, і хочуть піти від цього”, – додав аналітик.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас