Хакери Anonymous оголосили кібервійну російському ВПК - через дії Росії в Криму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хакери Anonymous оголосили кібервійну російському ВПК - через дії Росії в Криму

Світ
2434
Група хакерів Anonymous виклала в інтернет документи «Рособоронекспорту», а також оголосила кібервійну російським військовим підприємствам. Хакери пообіцяли доставити максимум неприємностей елементам всій критичної інфраструктури, на якій «базується Російська імперія Путіна», випливає з повідомлення Anonymous, опублікованого на сайті Cyberguerrilla.org. Причина гніву Anonymous – останні дії російської влади щодо України, зокрема, схвалення Радою Федерації введення російських військ в цю країну. Anonуmous називають це спробою почати Третю світову війну.
Anonуmous опублікували листування співробітників «Рособоронекспорту» з посольством Індії в Москві – зокрема, листи Олексія Саприкіна, якого хакери називають керівником «Рособоронекспорту». Anonуmous пишуть, що їм вдалося заразити комп’ютери індійського посольства завдяки Євгену Касперському, оскільки «його софт не працює» . Anonуmous також стверджують, що їм вдалося заразити вірусами комп’ютери «Оборонпрома», КБ «Сухой» , «Газфлот», UC Rusal, «Велес капіталу» та інших. Хакери пообіцяли викласти ці документи пізніше. У заяві йдеться, що російські оператори і ФСБ шпигують за компаніями по всій Росії і тими, що зареєстровані за її межами.
Водночас, прес -служба « Лабораторії Касперського» заявила, що її даними, атак на системи « Рособоронекспорту» не було. “Судячи з усього, документи були отримані шляхом атаки на посольство Індії в Росії і не відносяться до розряду конфіденційних. Це не перший випадок, коли хакери заявляють про проникнення в інфраструктуру «Рособоронекспорту» , подібний інцидент вже мав місце бути в серпні 2012 р. Тоді, точно так само єдиним постраждалим було посольство Індії, факти атаки на російські компанії і структури зафіксовані не були” – йдеться у листі прес-службі, яке отримали Finance.UA .
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас