Туреччина дозволила кораблю ВМФ США пройти через Босфор у Чорне море — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туреччина дозволила кораблю ВМФ США пройти через Босфор у Чорне море

Світ
6305
Турецька влада дозволила американському військовому кораблю ВМФ пройти через протоку Босфор у Чорне море протягом найближчих двох днів, повідомляє Hürriyet Daily News, посилаючись на джерела в уряді Туреччини.
Турецькі джерела відмовилися повідомити виданню назву американського військового корабля. Ним може бути атомний авіаносець Джордж Буш, як раніше повідомили деякі ЗМІ, проте він не відповідає стандартам конвенції 1936 року за вагою корабля. Відповідно до конвенції, повна вага військових суден, які не прибережні держави Чорного моря можуть вводити в його води, не повинна перевищувати 45 тисяч тонн.
Раніше повідомлялося, що США відправили у напрямку до Чорного моря авіаносець USS George HW Bush через вторгнення російської армії до Криму. Повідомлялося, що авіаносець супроводжують сімнадцять інших кораблів і три субмарини. Авіаносець на своєму борту перевозить 90 літаків, включаючи вертольоти різних типів, і кілька винищувачів F-22 Raptor. Кожна субмарина має двадцять чотири ракетні шахти для запуску ядерних боєголовок.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас