Кримські татари просять Туреччину, Казахстан і Азербайджан про допомогу - "у Росії нам знову уготовані вигнання і репресії" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кримські татари просять Туреччину, Казахстан і Азербайджан про допомогу - "у Росії нам знову уготовані вигнання і репресії"

Світ
2051
Кримські татари просять президентів Туреччини, Казахстану та Азербайджану не допустити виходу Криму зі складу України. Про це заявив в інтерв’ю азербайджанському виданню haqqin.az лідер кримських татар, екс-голова Меджлісу кримських татар, народний депутат України Мустафа Джемілєв.
«Наш народ одного разу був вигнаний зі своїх рідних земель, ми не хочемо повторення цієї трагедії. Тому ми звертаємося за допомогою до Ільхама Алієва, Абдулли Гюля і Нурсултана Назарбаєва. Не залишайте своїх кримських братів і сестер в цей важкий час. Ми вимагаємо допомоги у всього світу. У Росії нам знову уготовані вигнання і репресії», – сказав він.
Джемілєв також сказав, що вони готуються до масових акцій протесту і весь світ має підтримати думку корінного населення Криму, яке хоче залишатися жити в складі єдиної України.
За словами лідера кримських татар, прем’єр Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган вже запросив делегацію кримських татар до Анкари для обговорення ситуації, що створилася.
«Але зараз нам не потрібні обговорення, а потрібні реальні дії . Кримські татари ніколи не будуть жити в складі Росії, ми будемо всіма можливими засобами боротися за наші права», – зазначив Джемілєв.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас