Росія розпочала масштабні навчання військ ППО за 450 км від кордону з Україною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія розпочала масштабні навчання військ ППО за 450 км від кордону з Україною

Світ
3458
У Росії на полігоні Капустин Яр під Астраханню розпочалися навчання військ ППО Західного військового округу, в рамках яких вперше в одному місці зібрана все окружне сухопутне угруповання цих військ, включаючи підрозділи протиповітряної оборони Північного флоту.
Про це повідомив начальник прес-служби ЗВО полковник Олег Кочетков.
“Це найбільше за масштабом вчення військ ППО Західного військового округу”, – зазначив він.
За словами Кочеткова, у заході беруть участь близько 3,5 тис фахівців військової ППО округу і більше тисячі одиниць військової і спеціальної техніки. Для її перекидання з різних регіонів країни було залучено близько 30 військових ешелонів.
“Під час польового виходу зенітники виконують завдання з прикриття військ і найважливіших об’єктів інфраструктури, відбиття ударів засобів повітряного нападу умовного противника, – сказав начальник прес-служби. – При проведенні занять буде здійснено бойове злагодження розрахунків з відпрацюванням питань тактичної, технічної, спеціальної, інженерної і військово-медичної підготовки”.
Також, за його словами, у навчаннях візьмуть участь бойові розрахунки зенітних ракетних комплексів С-300, “Бук-М1”, “Оса”, “Стріла-10”, зенітних гарматно-ракетних комплексів “Тунгуска”, переносних зенітних ракетних комплексів “Голка”.
Відзначимо, полігон Капустин Яр розташований приблизно за 450 кілометрів від українського кордону.
Нагадаємо також, 26 лютого, Президент Росії Володимир Путін доручив Міноборони провести раптову комплексну перевірку боєготовності Західного і Центрального військових округів, а також окремих родів військ. 4 березня Путін заявив про успішне завершення навчань і наказав їм повертатися в місця постійної дислокації.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас