Обмеження видачі готівки відбулося через велику кількість іноземної валюти на ринку - голова НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обмеження видачі готівки відбулося через велику кількість іноземної валюти на ринку - голова НБУ

Фондовий ринок
8420
Обмеження видачі готівки сталося через велике накопичення іноземної готівкової маси на ринку. Про це журналістам повідомив голова Національного банку України Степан Кубів.
“Обмеження (депозитів – ред.) немає, є обмеження готівки. Чому обмеження готівки? За ці всі роки багато накопичилося готівкової маси долара, євро та інших валют на ринку. І це підриває сьогодні чесну політику по відношенню до людей, які довірили свої кошти банкам, по курсовій політиці. Ми за те, щоб людина використовувала всі кошти. Цей ліміт, 15 тис. грн, який ми поставили – це щодня (як повідомляв УНН, з валютного депозиту можна зняти не більше суми, еквівалентної 15 тис. грн на день, на одну добу), а всі кошти, які є на рахунку, ти можеш перерахувати в той же день, коли закінчується депозит”, – повідомив С.Кубів.
Він зазначив, що обмеження по добовій сумі зняття готівки є обгрунтованим.
“85% людей живуть за 1,5 тис. грн на місяць. А ми говоримо про зняття 15 тис. готівки в день. Помножте на 30 (днів – ред.). Це 450 тис. готівки. Назвіть мені категорію людей у відсотковому відношенні в суспільстві, яким потрібно півмільйона готівки?”, – зазначив С.Кубів.
“Людина, у якої закінчується депозит – вона має право використовувати в той день всі кошти. Потрібно купити квартиру – купуй. Потрібно заплатити за навчання – перерахуй”, – повідомив С.Кубів.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас