Провал російського сценарію в Одесі: люди проти війни і виходять на мітинги з прапорами України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Провал російського сценарію в Одесі: люди проти війни і виходять на мітинги з прапорами України

Особисті фінанси
3082
Оголошена на минулому тижні «Російська весна» в Одесі провалилася – проросійські активісти не зуміли набрати потрібну кількість бійців для штурму і захоплення Одеської ОДА. Ще минулого вечора в Одесу прибуло два автобуси «туристів» з РФ. Зупинилися в санаторії «Молдова» на Французькому бульварі. «Комплектувалися автобуси на території Бєлгорода. Оголошення про збір добровольців розміщувалися в популярних соціальних мережах, де Одесу, Харків та Донецьк (в останній, до речі, автобуси виїхали з Ростова-на-Дону) називають основними центрами опору», – говорить наш співрозмовник в правоохоронних органах. За його словами, переміщення груп російських «туристів» ретельно відстежується, проте ніяких заходів впливу до них вітчизняні силовики не застосовують. «У них з собою нічого протизаконного немає – зброю і захисну амуніцію вони отримують вже на місці. Їх ніхто не затримує, бо не виключено, що вони спеціально провокують органи, щоб потім російські телеканали розповіли про те, як в Україні росіян ображають», – припускає наш співрозмовник.
На підходах до Одеської ОДА часові простояли всю ніч – видивлялися штурмовиків, що наближаються. Окрема група, в основному з дівчат, відстежувала соціальні мережі та їх закриті групи. Вся інформація передавалася в координаційний штаб. Антимайданівці спочатку планували штурм о 4:00, потім о 8:00, після перенесли на 11:00, на 14:00… Але і тоді ніхто під будівлю не з’явився. Мітингували лише проукраїнські сили. Будівлю ОДА щільним кільцем оточили міцні міліціонери, в руках – каски, на поясах – сумки з протигазами. На підмогу міліції з Києва приїхала сотня самооборони Майдану. Кажуть, насильства не хочуть, а в разі чого, допоможуть силовикам затримати найагресивніших радикалів. «Проросійські активісти кілька разів переносили час обіцяного захоплення, але їм нічого не вдалося. Багато в чому завдяки небайдужим одеситам, які прийшли захистити будівлю ОДА від захоплення. Це велика перемога. Але ще далеко не кінець», – говорить лідер одеського майдану Олександр Остапенко. Один з антимайданівців запевняє: «Проросійські молодчики погрозами вимотують сили опонентів. Їм потрібна не порожня будівля ОДА, а з депутатами, інакше ніякого сенсу від штурму не буде».
Активісти Євромайдана передали головам силових відомств Одеси ультиматум, вимагаючи протягом доби навести порядок в місті і забезпечити безпеку адмінбудівель. «Потрібно покарати осіб, що вимагають розколоти країну. У разі не реагування суспільство буде змушене саме організуватися перед лицем загрози», – йдеться в листі.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас