Російські військові затопили великий корабель, перегородивши вихід у море кораблям України - Міноборони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російські військові затопили великий корабель, перегородивши вихід у море кораблям України - Міноборони

Світ
3634
Російські військові сьогодні вночі затопили раніше списаний великий протичовновий корабель «Очаків» біля входу в озеро Донузлав, перегородивши вихід у море кораблям Південної військово-морської бази Військово-морських сил Збройних сил України.
Про це повідомили в регіональному медіа-центрі Міністерства оборони України в АР Крим.
«Російські військові затопили списаний корабель ЧФ «Очаків» на вході в південну військово-морську базу українського флоту з метою заблокувати українські кораблі, що знаходяться в озері Донузлав», – розповіли в медіа-центрі, повідомляє 0652.ua.
Нагадаємо, що вчора екіпаж українського корабля “Славутич” Військово-Морських Сил Збройних сил України відбив спробу захоплення судна.
Великий протичовновий корабель «Очаків» був закладений в 1969 р. Перебував у складі 30-ї дивізії надводних кораблів ЧФ. Корабель зробив дев’ять бойових походів, брав участь у навчаннях «Океан-75», «Крим-76». У 1977, 1979, 1986 роках БПК «Очаків» оголошувався найкращим кораблем Військово-Морського Флоту.
З 1980 по 1984 р. пройшов капітальний ремонт. У 1991 році почався заводський ремонт корабля в Севастополі, однак у зв’язку з розпадом СРСР він так і не закінчився. А серйозна пожежа в 1993 році на його борту значно ускладнила технічний стан «Очакова».
БПК «Очаків» тривалий час перебував у ремонті на Севастопольському морському заводі. За планами, корабель після завершення ремонту і модернізації планувався до введення в дію в 2004-2005 роках. Однак цього не сталося У 2008 р. корабель був виведений з території Севморзаводу, віддокованний в плавучому доці «ПД-30» з приглушенням забортної арматури, і поставлений на відстій біля Троїцької бухти в Севастополі. У 2011 р. великий протичовновий корабель «Очаків» був виключений зі складу ВМФ.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас