В Україні почала стихати доларова паніка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні почала стихати доларова паніка

Валюта
3911
Безготівковий курс долара в середу ще трохи просів – на 10 копійок: продавали долар на міжбанку по 9,4 грн/$. Слідом за цим фінансисти обіцяють знизити і розцінки на готівковому ринку – до 9,6-9,8 грн/$. Валютники чекають вирішення питання про виділення Україні кредиту МВФ, а до цього не чекають значних курсових коливань (в рамках 9,3-9,4 грн/$). Чиновники запевнили, що перші оголошення фонду варто чекати не раніше майбутнього тижня.
«Поки що немає ніяких доручень, конкретних умов, вимог. Йде моніторинг всіх політик: боргової, фіскальної, монетарної та інших. Грубо кажучи, проводиться звірка всіх процесів по всіх департаментах. З понеділка плануються консультації з приводу змін тих же боргової, фіскальної, монетарної та ін. А після вже обговорюватимуться шляхи рішень», – конкретизувала «Вістям» директор департаменту боргової та міжнародної фінансової політики Мінфіну Галина Пахачук.
ГРОШІ ПОНЕСЛИ
У міру стабілізації ситуації на валютному ринку почало заспокоюватися і населення. «Ажіотаж однозначно стихає, люди перестали активно конвертувати депозити в долар. І стали частіше не купувати, а продавати валюту. Є надія, що в найближчий тиждень ситуація повернеться у звичне русло», – сказав «Вістям» старший радник Альфа-Банку Роман Шпек. При цьому громадяни стали рідше знімати кошти з депозитів.
«Паніка поступово вщухає в Києві та більшості областей України – люди знову несуть вклади в банки. Де ситуація ще не зовсім влагоджена – це в Криму і в східних регіонах країни. Але й там депозити більше не забирають, хоча і не несуть гроші в банки настільки ж активно, як в інших областях», – уточнив «Вістям» голова правління «Райффайзен Банку Аваль» Володимир Лавренчук. Водночас населення поки що не ризикує вкладати кошти на тривалі терміни. Найчастіше відкриваються депозити до трьох місяців. Куди рідше кошти вкладаються на 6-12 місяців. Населення як і раніше побоюється запровадження обмеження на дострокове зняття вкладів.
Олена Лисенко, Юлія Полєхіна
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас