Місію ОБСЄ не пускають до Криму - заява Литви — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Місію ОБСЄ не пускають до Криму - заява Литви

Кримінал
1990
Військових спостерігачів Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) не пустили до Криму, заявив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс. “Їх вже зараз не пустили. Наскільки я знаю, їх не пускають”, – сказав виступаючи в Сеймі Лінас Лінкявічюс.
Глава МЗС Литви сподівається, що цивільних спостерігачів пустять до Криму. “Ми дуже хочемо, щоб їх пустили, але не можу гарантувати, так як ми бачимо, що там специфічне керівництво, яке не дуже охоче йде на контакт з іншими організаціями, але сподіваємося, що нам вдасться їх переконати”, – сказав Лінкявічюс .
Нагадаємо, на прохання України 15 країн ОБСЄ сформували військову місію спостерігачів. До неї увійшли представники Естонії, Литви, Швеції, Латвії, Польщі, Данії, Великобританії, Словаччини, Фінляндії, Німеччини, Франції, Угорщини та інших країн-учасниць ОБСЄ. У свою чергу посол США в Україні Джеффрі Пайєт у своєму Twitter повідомив, що двоє американських військових також будуть з складі спостережної місії ОБСЄ в Криму.
Мета місій – отримувати об’єктивну інформацію і переконати Росію вести переговори з Україною. Місія пробуде в Україні з 5 по 12 березня. “Програмою перебування передбачено відвідання військових об’єктів Збройних сил України і ЧФ РФ на території Автономної Республіки Крим”, – повідомляється у вівторок на офіційній сторінці МЗС України в Fаcebook.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас