МВС і СБУ почали операцію "Кордон" - щоб не допустити в Україну екстремістів з Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВС і СБУ почали операцію "Кордон" - щоб не допустити в Україну екстремістів з Росії

Кримінал
1512
МВС і СБУ разом з прикордонниками почали операцію “Кордон” на східній ділянці українського кордону, щоб не допустити в’їзду з території Росії екстремістів, повідомляє державна прикордонна служба України в середу, 5 березня.
«З метою недопущення в’їзду в Україну з території РФ організованих груп, окремих осіб, які можуть брати участь у заходах екстремістського характеру на території України, перевезення зброї, боєприпасів, вибухових речовин на східній ділянці кордону, розпочато операцію “Кордон” за участю МВС і СБУ», – йдеться в повідомленні.
Резервами Держприкордонслужби, навчальних центрів, мобільними підрозділами додатково виставляються прикордонні наряди і застосовується спецтехніка. Також Держприкордонслужба у взаємодії з правоохоронними органами МВС посилила контроль в контрольованих прикордонних районах.
Прикордонники відзначають, що продовжують стримувати «удар» російських військовослужбовців Чорноморського флоту РФ, спецназу і спецслужб, пов’язаний з блокуванням органів і підрозділів охорони кордону України на території Криму. Відкриті силові дії озброєних вояків відбулися для того, щоб взяти під контроль управління кордоном.
Однак, заявляють прикордонники, незважаючи на будь-які провокаційні дії: блокування органів управління, технічних засобів охорони кордону та морально-психологічний тиск, шантаж, погрози, підкуп з боку іноземних силовиків, українські прикордонники продовжують виконувати свої безпосередні обов’язки з охорони державного кордону України. Зокрема, Держприкордонслужбі вдалося вивести корабельно-катерний склад Морської охорони на нові місця дислокації. Морська охорона продовжує охороняти територіальне море і виключну (морську) економічну зону України.
«Особовий склад державної прикордонної служби України не залишив кордон, не залишив свої підрозділи і місця несення служби, не склав зброю і не передав систему управління українським кордоном в руки агресивно налаштованих озброєних силовиків іноземних спецслужб та місцевих екстремістів», – наголошується в повідомленні.
Незважаючи на пошкодження системи зв’язку, вся керівна ланка управління охороною держкордону продовжує функціонувати належним чином, використовуючи тимчасові пункти дислокації, пояснює відомство. Українські прикордонники рішуче заявляють про свою готовність захищати державний кордон до останнього.
Офіцери та військовослужбовці служби за контрактом, які сьогодні несуть службу на території Криму, повністю забезпечені всіма необхідними матеріально-технічними засобами, грошове забезпечення вони отримують вчасно і в повному обсязі, зазначає держслужба. Раніше повідомлялося, що держприкордонслужба України просить уряд розглянути можливість виділення додаткових 113 млн грн на фінансування відомства.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас