Українці закуповують продукти і необхідні речі для солдатів в Криму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці закуповують продукти і необхідні речі для солдатів в Криму

Особисті фінанси
1251
Українці організовують збір коштів для закупівлі найнеобхіднішого солдатам Збройних Сил, які перебувають у військових частинах Криму, оточених російськими військовими, а також на допомогу їх сім’ям. Про це активісти повідомляють кореспондентам Укрінформу. Інтернет-маркетолог з Сімферополя Шевкет Семедляєв разом з друзями через соціальні мережі організував збір коштів для підтримки українських солдатів.
“Нас зібралася ініціативна група людей, ми почали з’ясовувати, яка необхідна допомога в частинах. Тоді кинули клич в соцмережах і серед друзів, які збирають кошти. Сьогодні будемо закуповувати продукти для п’яти частин, що знаходяться в облозі російських військових: у Керчі, Феодосії, Перевальному, Бахчисараї та Бельбеку”, – розповів Смедляєв.
За його словами, купують переважно печиво, цукерки, ковбасу і сигарети. За продуктами ходять близько 10 осіб – це і кримські татари, і українці в Криму. “Важливо також просто приходити до них, спілкуватися, підтримувати”, – зазначає активіст. Інша ініціативна група, яка теж організувала збір коштів на допомогу солдатам, вже у вівторок відвезла продукти у військові частини селища Перевальне.
“На даний момент ці частини оточені, у хлопців немає можливості ходити в магазини. Тому ми закупили деякі продукти – хліб, ковбасу, цукор, чай, сигарети, кабачкову ікру. Завтра збираємося везти продукти в частини в Сімферополі”, – розповів кримчанин Таїр Алієв.
Журналістка Наталія Соколенко, яка також займається збором коштів для солдатів, розповіла , що їй зателефонували офіцери військової частини близько Фіолента (Севастополь) і просили передати всім журналістам, що наші військові тримають оборону, а не здаються і не бояться, навіть незважаючи на те, що частина оточена по периметру.
“Я запитала, чим ми ще можемо їм допомогти. Вони сказали, що потрібні будівельні мішки для оборони. Мої друзі в Севастополі закупили ці мішки, далі будемо допомагати, закуповувати, що буде потрібно. На даний момент солдатам треба поповнювати мобільні рахунки, щоб вони могли тримати зв’язок з світом”, – каже журналістка.
Соколенко також розповіла, що багато військових хочуть тимчасово вивезти з Криму свої сім’ї, дітей в безпечні місця: “Навіть якщо Міноборони організує вивіз цих сімей, їм треба буде надати хоч якусь матеріальну допомогу. Ми теж збираємося цим займатися”. Банківські рахунки волонтерів для допомоги українським військовим в Криму зараз активно поширюють в соцмережах.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас