Неплатоспроможні "Реал банк" і "Брокбізнесбанк" дуже цікаві для інвесторів, їх потрібно просто продати - думка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Неплатоспроможні "Реал банк" і "Брокбізнесбанк" дуже цікаві для інвесторів, їх потрібно просто продати - думка

Фондовий ринок
5817
Нацбанк визнав “Реал банк” і “Брокбізнесбанк” неплатоспроможними. Фонд гарантування вкладів ввів у ці фінустанови тимчасову адміністрацію на три місяці.
Група експертів та бізнесменів пропонувала голові НБУ приєднати ці банки до “Украгазбанку”. Проте він відмовився, бо в кредитному портфелі “Брокбізнесбанку” багато позик, які не повернуть.
“Ці банки належали олігарху Курченку, який втік. Як на мене, попри свою заборгованість, вони дуже цікаві для інвесторів. Їх потрібно просто продати, – каже президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко. – Я вже бачив на сайті Нацбанку оголошення про їхній продаж”.
Обсяг депозитів фізосіб “Реал банку” та “Брокбізнесбанку” зараз на рівні 6,3 млрд грн.
“У кінці січня “Брокбізнесбанк” отримав допомогу 2 мільярди гривень від НБУ. Всі ці гроші пішли на видачу депозитів. Але борги все одно лишилися”, – зазначив Охріменко.
У Нацбанку ще не вирішили, що робитимуть із цими банками після закінчення роботи в них тимчасової адміністрації.
“Їх можуть або закрити, або продати. Третього не дано. Розумніше було б продати. Особливо це стосується “Брокбізнесбанку”. Це крупний банк із розгалуженою системою відділень, у ньому працює багато працівників. На балансі фінустанови аж 26 мільярдів кредитів і 50 мільярдів застави. Так, із цієї суми не всі кредити якісні, проте з ними можна працювати”, – зазначив Охріменко.
Якщо ж ці банки закриють, постраждають в першу чергу їхні клієнти, прогнозує експерт.
“У “Брокбізнесбанку” багато фізосіб брали іпотечні кредити. Відповідно до нашого законодавства, при закритті фінустанови клієнт має повернути всю суму позики”, – зазначив Охріменко.
За матеріалами:
gazeta.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас