Росіяни вимагають розмістити в Євпаторії свої зенітні ракети - Міноборони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росіяни вимагають розмістити в Євпаторії свої зенітні ракети - Міноборони

Світ
4177
Таке втручання російських військових може створити небезпеку для літальних апаратів у повітряному просторі України.
Російські військові мають намір розгорнути в Євпаторії зенітно-ракетний комплекс Бук, про це повідомив офіцер прес-служби Міністерства оборони України Владислав Селезньов у середу, 5 березня, передає інформаційне агентство е-Крим.
За його словами, увечері 4 березня близько 150 російських військовослужбовців спробували взяти під контроль зенітно-ракетний полк тактичної групи Крим в Євпаторії. При цьому вони висунули вимогу скласти зброю і заважають нормальному несенню служби українськими військовослужбовцями.
За інформацією командира тактичної групи Крим генерал-майора Олега Струцинського, російські військовослужбовці запропонували українським зенітникам спільно заступити на бойове чергування і розгорнути зенітно-ракетний комплекс Бук. На думку Струцинського, таке втручання російських військових може створити небезпеку несанкціонованого застосування зброї проти літальних апаратів у повітряному просторі України.
Минулого тижня військовослужбовці без розпізнавальних знаків захопили адмінбудівлі міста Сімферополя, а також заблокували всі військові частини півострова. При цьому у вівторок, 4 березня, військові звільнили парламент і Раду міністрів Криму. Також свою роботу відновила Керчинська поромна переправа.
Керівництво України заявило, що російські військові блокують роботу військових і кількох цивільних об’єктів і звинуватило РФ в дестабілізації ситуації на півострові. Генеральна прокуратура відкрила кримінальні провадження за фактом блокування українських військових частин військовослужбовцями ЧФ Російської Федерації в Криму.
Міністерство закордонних справ Росії заперечує участь Чорноморського флоту в дестабілізації ситуації в Криму.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас