Вивезення готівки з Росії обмежать 15 тисячами євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вивезення готівки з Росії обмежать 15 тисячами євро

Особисті фінанси
1523
Голова Росфінмоніторингу Юрій Чиханчин запропонував ввести обмеження на переміщення готівкових коштів за кордон, передає «Інтерфакс». За словами Чіханчіна, граничний обсяг таких переміщень не повинен перевищувати 15 тисяч євро.
Чиханчин зазначив, що люди часто провозять через кордон до 60 мільйонів за раз, і можливості зупинити їх у митників немає. Зараз обмежень з вивезення валюти з Росії не існує, на митному контролі достатньо лише декларувати суму, що перевищує 10 тисяч доларів.
Керівник Росфінмоніторингу також зазначив, що в 2012 році через кордон Росії було перевезено 10 мільярдів доларів готівки. Він не уточнив, в якому напрямку перевозилися ці суми. При цьому, за оцінкою Чіханчіна, торік перевозилося вже значно менше грошей, ніж позаторік.
У 2013 році в Росії почали діяти норми, які передбачають кримінальну відповідальність за провезення через кордон незадекларованих великих сум готівки. За поправками, штраф за провезення в 15 разів перевищує суму, яка не була зазначена в декларації.
Крім того, порушника закону можуть засудити до позбавлення волі на строк до чотирьох років, або до примусових робіт на строк до чотирьох років, залежно від тяжкості злочину.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас