Китай, Саудівська Аравія та Іран можуть стати новими гарантами безпеки України - мільярдер Бахматюк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай, Саудівська Аравія та Іран можуть стати новими гарантами безпеки України - мільярдер Бахматюк

Аграрний ринок
6268
Голова ради директорів найбільшого в Євразії агрохолдингу Ukrlandfarming Олег Бахматюк вважає сільське господарство основою для побудови оновленої системи гарантування безпеки України на світовій арені. Таку думку він висловив в інтерв’ю Espreso.TV.
За словами Бахматюка, металургія перестала бути основою для зростання економіки, її місце стрімко займає продукція АПК. «Зверніть увагу на позицію Китаю щодо сьогоднішніх подій у Криму. Китай виступив за цілісність держави, адже він розглядає Україну як головного експортера продовольства в Піднебесній. Відхід частини країни під протекторат росіян – це удар по економічній безпеці самого Китаю. Хочемо ми того чи не хочемо, але наша безпека на світовому рівні залежить крім усього іншого і від нашого АПК. Якщо такі країни, як Китай, Саудівська Аравія, можливо навіть Іран, будуть залежати від нашого продовольства, вони будуть куди більшими гарантами нашої безпеки, ніж багато країн Старого Світу», – вважає підприємець.
Глава Ukrlandfarming також додав, що на сьогодні китайські та арабські інвестиційні фонди готові виділити Україні значні ресурси на розвиток сільського господарства. «Міністр АПК – це дійсно головний інвестиційний банкір країни. Саме він повинен стати тією людиною, яка має отримувати гроші і від Китаю, і від арабських фондів. Чи готові вони їх надати? Я думаю, що за 2014-2015 рр. вони можуть влити в наш АПК до 50 млрд дол. Правда, міністр АПК має жити в літаку», – сказав Бахматюк.
На його думку, ресурси на розвиток агросектору в рамках кампанії з відновлення економіки повинні виділятися і всередині країни. «Перш за все, Нацбанк повинен видавати кошти банкам на рефінансування під конкретні інфраструктурні проекти. Тільки так можна запустити економіку і знижувати відсоткові ставки. Дороги і мости – це лише частина проектів. Зараз нашим головним локомотивом може бути тільки АПК», – вважає аграрій.
Він також додав, що держава може емітувати гроші під ці проекти в співвідношенні 1:3 і «ми не будемо відчувати інфляції». «Загалом же ми повинні розробити великі інфраструктурні проекти на 350-400 млрд грн і почати втілювати їх у життя. Тільки так ми запустимо економіку. Енергія ж Майдану має піти на створення громадських ініціатив з перевірки використання бюджетних коштів», – резюмував Бахматюк.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас