Слідчий комітет РФ оголосив лідера "Правого сектора" в міжнародний розшук — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Слідчий комітет РФ оголосив лідера "Правого сектора" в міжнародний розшук

Кримінал
549
Найближчим часом слідство має намір клопотати про заочне обрання щодо Яроша запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.
Головне слідче управління Слідчого комітету Російської Федерації винесло постанову про притягнення лідера “Правого сектора” Дмитра Яроша як обвинуваченого у закликах до тероризму. Про це повідомила прес-служба Слідчого комітету РФ.
Так, Яроша хочуть притягти за злочини, передбачені ч. 2 ст. 205.2 КК РФ і ч. 2 ст. 280 КК РФ (публічні заклики до здійснення терористичної та екстремістської діяльності, здійснені з використанням засобів масової інформації).
На думку слідства, у своїх виступах голова ультранаціоналістичної української організації “Правий сектор” публічно закликає антиросійські сили до екстремістських дій і терору на території Росії.
У прес-службі нагадали, що будь-яка особа, що виконує або закликає до скоєння тяжких злочинів на території Росії або стосовно її громадян, буде обов’язково притягнута до кримінальної відповідальності відповідно до норм міжнародного права і російського законодавства, причому незалежно від того, де вона знаходиться і яке громадянство має, якщо мова йде про захист законних інтересів російських громадян і конституційних основ нашої держави.
Крім того, слідством винесено постанову про оголошення Дмитра Яроша в міжнародний розшук. Найближчим часом слідство має намір клопотати про заочне обрання щодо Яроша запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.
Розслідування у кримінальній справі триває.
Нагадаємо, Слідчий комітет РФ порушив проти Яроша кримінальну справу за другою частиною статті 205.2 КК РФ (публічні заклики до здійснення терористичної діяльності або публічне виправдання тероризму) і по другій частині статті 280 КК РФ (публічні заклики до тероризму з використанням ЗМІ). На думку Слідчого комітету РФ, Ярош закликав антиросійські сили до екстремістських дій на території Росії.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас