Керрі пообіцяв Україні допомогу США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Керрі пообіцяв Україні допомогу США

Казна та Політика
483
Коментуючи дії Росії в Україні, Джон Керрі назвав їх “вторгненням” на українську територію. “Російські лідери фактично є інтервентами. Проте досі немає доказів тим причинам (інтервенції – Ред.), про які говорить Росія”, – заявив він під час прес-конференції у Києві у вівторок, 4 березня.
Джон Керрі відзначив, що військовослужбовці в Криму жодного разу не вистрілили, не відреагували на жодні провокації, а їх “оточили війська, які вторглися на територію”. Втручання Росії на українському півострові держсекретар США назвав “актом агресії”, передає агентство afp.
США позитивно оцінюють витримку нового українського уряду в період напруженої ситуації в Криму та підтверджують свої зобов’язання перед Україною – зберігати її суверенітет і територіальну цілісність, повідомив очільник Держдепу. “Ми засуджуємо будь-яку агресію”, – додав він.
Росії загрожує ізоляція
Якщо Росія не докладатиме зусиль для деескалації конфлікту в Криму та не працюватиме з урядом України, їй загрожує міжнародна ізоляція, попередив Джон Керрі. “Наші партнери не матимуть іншого вибору, як приєднатися до нас та вжити заходів для ізоляції Росії в дипломатичному, економічному та міжнародному форматі”, – сказав він. Керрі закликав президента Росії Володимира Путіна до діалогу з новим українським урядом.
На думку Керрі, суперечки допоможе вирішити дипломатія й повага до суверенітету, а не одностороннє застосування сили. “Президент Обама та я хочемо чітко сказати Росії та всьому світу, що ми не намагаємося домогтися конфронтації – є кращий спосіб”, – пояснив представник США. “Якщо Росія дійсно стурбована дотриманням прав російських громадян в Україні, то має порушити це питання на рівні міжнародних організацій. Є багато можливостей, є багато організацій та структур, які вирішують такі питання. Але не треба нападати на країну в односторонньому порядку”, – сказав Джон Керрі.
Допомога США
“Ми працюємо над підтримкою України, наскільки нам це вдається. Ми намагаємося зараз визначити, які є потреби. Ми заявили про гарантовану позику Україні на суму 1 мільярд доларів”, – цитує слова американського політика “Інтерфакс-Україна”.
Президент США Барак Обама попросив Конгрес розробити пакет економічної допомоги Україні, пояснив Керрі. Він додав, що США також тісно співпрацюють із Міжнародним валютним фондом, аби підтримати українську економіку на шляху відновлення. Водночас Керрі зазначив, що США також допоможуть Україні знайти виведені з держави корупційним шляхом активи.
Аніта Грабська
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас