КНР готується до війни: витрати на оборону зростають на 12% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КНР готується до війни: витрати на оборону зростають на 12%

Світ
2793
Судячи з доповіді Міністерства фінансів КНР, витрати китайського уряду на оборону цього року зростуть на 12% до 808,23 млрд юанів ($131,6 млрд) – більше, ніж інші статті.
Виступаючи на відкритті щорічного Національного конгресу в Пекіні, прем’єр Держради КНР Лі Кецян заявив: “Ми продовжимо ретельно розвивати Збройні сили Китаю, модернізувати їх, підвищувати їхню боєздатність і розширювати їхні можливості в інформаційну епоху.”
Роком раніше витрати країни на оборону становили 720,2 млрд юанів. Зростання цих витрат виявилося навіть вище торішніх, коли порівняно з 2012 р. оборонний бюджет зріс на 10%.
У своїй доповіді, представленій перед 3 тис. делегатів, Лі Кецян назвав КНР “відповідальною силою”. Нарощування військової потужності Китаю відбувається на тлі загострених відносин республіки з Японією та іншими сусідами через територіальну приналежність островів у Східно-Китайському і Південно-Китайському морях.
Наприклад, 24 лютого представник Збройних сил Філіппін заявив, що кораблі китайських ВМС на початку року неодноразово використовували водомети, щоб виганяти рибальські судна зі спірних морських територій.
Китай останнім часом так швидко розвивається в сфері нових військових технологій, що Сполучені Штати вже всерйоз бояться втратити перевагу. Про це говорив заступник міністра оборони США Френк Кендалл, що відповідає за закупівлю озброєнь і технологічний розвиток, виступаючи 28 січня профільному Комітеті палати представників американського конгресу.
За його словами, технологічній перевазі США Китаєм “кинутий такий виклик, якого я не бачив десятиліттями, особливо в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні”.
“Технологічна перевага не гарантована. І це не проблема майбутнього. Це проблема тут і зараз”, – сказав заступник голови Пентагону. “Їх військовий бюджет значно нижчий нашого, але і їхні витрати на військовий персонал також набагато менші, ніж у нас”, – зазначив Френк Кендалл. Витрати на персонал становлять приблизно половину оборонного бюджету США.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас