В умовах російської агресії найкраща зброя - інформаційна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В умовах російської агресії найкраща зброя - інформаційна

Світ
964
Головним завданням України зараз є всебічне інформування світу про все, що відбувається в Криму. Про це сказав в ефірі телеканалу БТБ політолог Євген Магда, коментуючи ситуацію, що склалася на півострові.
За його словами, це найкраща зброя держави, яка має менші військові сили, ніж супротивник.
“Треба доносити правду до світу, формувати власну чітку позицію і не йти на переговори з агресорами без посередництва впливових міжнародних організацій. Переконаний, що Україна не повинна втрачати жодної можливості для того, щоб заявляти про власну позицію. Підтримую, що Україна ініціює збори Ради глав СНД для того, щоб обговорити цю проблему. Україна цього року головує у Співдружності Незалежних Держав і вона повинна висловлювати свою позицію і на пострадянському просторі, і в ГУАМ”, – підкреслив Магда.
Він зазначив – Будапештський меморандум, який довгий час був певною мірою гарантією збереження цілісності України, виявився неефективним. “Меморандум – це зафіксовані позиції сторін, а не міжнародний договір, який несе якісь чіткі зобов’язання. Тому Росія фактично розірвала цей Меморандум. Я думаю, сьогодні можливість стримати Росію залежить саме від українців”, – підкреслив Магда. Політолог зазначив згуртування та активну позицію у врегулюванні конфлікту не тільки з боку різних гілок влади, але й пересічних громадян.
“Ми, мабуть, вперше за роки незалежності бачимо, як люди йдуть до військкоматів, щоб з’ясувати, коли вони можуть бути призвані на військову службу. Ми бачимо засідання Верховної Ради в закритому режимі, де конституційною більшістю приймаються рішення, які необхідні для підтримки української армії і для демонстрації відповідної політичної позиції. Ми бачимо, як постійно працює Уряд, шукаючи міжнародної підтримки”, – зазначив експерт.
Магда нагадав, що АР Крим не є суб’єктом міжнародних відносин, і тому звернення самопроголошеного прем’єра Аксьонова до Росії є порушенням законодавства України. “Я хотів би нагадати, що Росія надзвичайно активно використовує маріонеткову владу на півострові, тобто прем’єра Аксьонова та голову Верховної Ради Криму Константинова, що займають маріонеткову позицію. Вони навіть не приховують цього, тому що першим рішенням Аксьонова було звернення до Російської Федерації за допомогою. Аксьонов порушив законодавство України і за це він повинен відповідати відповідно до закону”, – підкреслив політолог.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас